De beoordeling door bedandbreakfast.nl :

Den Helder, bekend van de Marine en vooral van de boot naar Texel. Meestal er langsrijden en niet interessant genoeg om te stoppen, zo leek het. Maar na een bezoek aan deze B&B heb ik dat beeld heel erg moeten bijstellen. Bij aankomst wordt het al snel duidelijk:

De B&B ligt in het zuiden aan de rand van Den Helder. Een prachtige locatie, voor mij zie ik wandelpaden op een open vlakte: de zogenaamde Donkere Duinen met daarnaast de duinen bij de zee. De grote vrijstaande woning ligt praktisch naast dit wandel- en fietsgebied.

Op de 1e verdieping bevindt zich een erg mooi en spiksplinternieuw appartement. Wij zijn de eerste gasten. De ontvangst is vanwege deze coronatijd contactloos, maar ondanks dat, warm en vriendelijk. Wat later hebben we toch de gastvrije eigenaresse Marieke getroffen die ons welkom heette. Ze vertelde dat haar vier kinderen grotendeels uitgevlogen zijn, waardoor zij haar wens om een B&B te beginnen kon realiseren. Helaas gooide de pandemie roet in het eten en moest het concept aangepast worden. Zo is er een lijstje met ontbijtmogelijkheden, dit om het ontbijt 's morgens neer te kunnen zetten, met bijkomend voordeel verspilling te voorkomen. De mogelijkheden waren groot: drankjes, ei in alle soorten en maten, beleg, muesli, veel keuze aan broodjes en niet te vergeten de dagelijks verrassing. Dit laatste: doen!! Ook had Marieke al een lijstje opgestuurd (tevens in de informatiemap) met alle restaurants die eten aan huis brengen. Ook dat is even anders, maar prima te doen.

Het appartement is heerlijk behaaglijk, een gevulde fruitschaal, plaatselijke koekjes en een drankje staan klaar ter verwelkoming. Waterkoker en Nespresso staan klaar om gebruikt te worden. Veel ramen met semi-vrij uitzicht, overburen op royale afstand en richting de duinen. De ruimte is van alle gemakken en luxe voorzien: heerlijke verstelbare bedden, uit het voeteneind rijst een tv omhoog, een gezellig zitje en hoge eettafel, een fijne badkamer met stort-én handdouche plus de wc. Bed, tv, verwarming en licht werken met een afstandsbediening, die helaas nogal op elkaar lijken. Hierdoor kwam het bed soms in zitstand i.p.v. de tv uit het voeteneind en omgekeerd. Met een duidelijke sticker erop, zal wellicht helpen ze uit elkaar te houden.

En dan de omgeving: heerlijk wandelen, door de duinen, langs het strand. Naar het zuiden eindeloos lopen richting Julianadorp, naar het Noorden richting Den Helder naar Fort Kijkduin: geschiedenis uit de tijd van Napoleon. Helaas was het fort gesloten vanwege corona, maar ook vanwege een grote verbouwing. Wandelen via de haven naar het Marine terrein, wat hopelijk straks weer een broedplaats zal zijn voor diverse initiatieven, restaurants en terrasjes. Sowieso leuk om overheen te lopen. Voor de beeldentuin De Nollen zal ik zeker terugkomen.

Kortom, B&B NoordWest8 is een fijne rustige plek om uit te waaien én om de kop van Noord-Holland te verkennen. Wij waren dan wel de eerste gasten, maar met de gastvrijheid van Marieke plus de perfecte locatie, zijn wij zeker niet de laatste.